- 16.2.2003 -
Ylivoimainen voitto Kemi-rallista

Kun Ruotsin MM-ralli ei Marko Ipatin osalta loppujen lopuksi toteutunut, osallistui hän 19. Kemi-ralliin. Aikaisempina vuosina -96 ja -01 Kemi-rallissa voiton kaapannut Ipatti starttasi kilpailuun ehdottomana ennakkosuosikkina.

Rallin alussa kärkitiloista taistelivatkin Mitsubishi Evo 7:lla ajanut Ipatti sekä myöskin Mitsubishiä ohjastanut Juha Karilainen, joka ajoi yhden pohja-ajan ipatin kolmea vastaan. Viidennellä erikoiskokeella Karilaisen autosta kuitenkin hajosi moottori. Näin Ipatille avautui tie selvään voittoon. - Ihan rauhassa ja eleettömästi ajettiin, ei ollut hätää missään vaiheessa. Alussa oli vain hieman vääränlaiset renkaat alla, tuumaili Ipatti. Hän ajoi pohja-ajan kuudelle erikoiskokeelle. Toiseksi sijoittunut Juha Eklund jäi voittajasta jo lähes puolitoista minuuttia. Ipatti on ilmoittautunut 22.2. ajettavaan Vanttauskosken Nettiralliin.


- 13.1.2003 -
Hyväntekeväisyystapahtumassa Oulussa

Marko Ipatti oli mukana 13.1. Oulun Oritkarissa järjestetyssä Invaliidiliiton hyväntekeväisyystapahtumassa, jonka päätähtenä paikalla oli nelinkertainen maailmanmestari Tommi Mäkinen. Mäkinen kyyditti Oritkarin jäällä muun muassa 40-vuotiasta ms-tautia sairastavaa Jaria, joka ennen sairastumista harrasti innokkaasti rallia. Mäkinen ja Ipatti ajoivat Oritkarin jäädaralla oululaisen Karri Marttilan omistamilla N-ryhmän Subaru Impreza –kilpureilla.


- 12.1.2003 -
Yleiskilpailuvoitto Pohjola-rallista

Oululainen Marko Ipatti ja kartanlukija Kari Kajula näyttäytyivät pitkästä aikaa kotikonnuillaan rallikilpailussa. Ipatti osallistui viimeksi Pohjola-ralliin vuonna –97, jolloin tuloksena oli yleiskilpailuvoitto vuoden –96 tapaan. Yleensä Mitsubishin ohjaimissa viihtyvä Ipatti kokeili vuoden ensimmäisenä viikonloppuna ajetussa Pohjola-rallissa nelivetoisen N-ryhmän Subaru Imprezan vauhtivaroja. Auto on reilu kaksi vuotta sitten rakennettu Timo Kankkuselle, joka saikin hiottua Subarun hyvään vauhtiin tunnetumman veljensä maailmanmestari Juha Kankkusen avustuksella. Autolla voitettiin viime vuonna jääradan SM-kultaa. Tämä Suomessa harvinaisempi N-ryhmän kilpa-automerkki ei suinkaan ole Ipatille aivan outo asia. Osallistuihan hän vastaavalla kalustolla Suomen MM-ralliin vuonna 2000.

42. Pohjola-ralli sujui Ipatilta mallikkasti. Tuloksena oli kolmen erikoiskokeen rallissa kaksi EK-pohja-aikaa ja yleiskilpailun voitto kolmen sekunnin erolla Mitsubishi-kuljetaja Juha Karilaiseen. Ipatti oli voittoon tyytyväinen. - Kisa meni kuten pitikin. Alustassa on pientä säätämissä, sillä auto puski mutkissa reilusti. Tuttuihinkaan paikkoihin ei uskaltanut vetää täysillä, kun auto ei käyttäytynyt loogisesti. Autoa ei ehditty tarpeeksi testata ennen kilpailua. Subarustakin saa kyllä varmasti voittaja-auton, kertoili Ipatti.

Pohjola-rallin jälkeen Ipatin kilpailukalenteriin kuuluu helmikuun alussa ajettava Ruotsin MM-ralli. Tällöin hän istahtaa jälleen N-ryhmäläisen Mitsubishin ohjaimiin. Kartanlukijan tehtäviä hoitaa tuttuun tyyliin oulunsalolainen Kari Kajula.


KAUDEN 2002 UUTISET
KAUDEN 2001 UUTISET
KAUDEN 2000 UUTISET
KAUDEN 1999 UUTISET
KAUDEN 1998 UUTISET